Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel
Thema van de autismeweek 2015.Onbegrip
Helaas kom je nog te vaak onbegrip tegen als je verteld over autisme. Want:- Heeft niet elk kind af en toe een driftbui?
- We vinden het toch allemaal vervelend als een afspraak op het laatste moment wordt gewijzigd?
- Niemand vind het leuk als de trein vertraging heeft.
- Moet niet iedereen wennen aan een verandering?
Colette en Gijs
Colette de Bruin vergelijkt autisme altijd met een streepjescode. Iedereen heeft wel streepjes van autisme, hoe meer en hoe dikker de streepjes, hoe meer autisme. Dus iedereen heeft wel eens last van bepaalde kenmerken van autisme.Ook heb ik eens een lezing van Gijs Horvers bijgewoond. Dat ging (o.a.) over dit onderwerp. Je probeert mensen uit te leggen wat autisme inhoudt. En krijg je als antwoord terug: "Ja, maar daar heeft iedereen wel eens last van." "Ja, wel eens, maar ik heb er altijd last van."
Wat dacht je van mij?
Met de publiekscampagne 'autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel' willen de NVA en het autismefonds bereiken dat er meer begrip en ruimte komt voor mensen die niet altijd ‘sociaal aangepast’ reageren, zoals mensen met autisme. Dat je jezelf door de campagne gaat afvragen hoe jij eigenlijk op anderen reageert. En dat je vaker oprechte interesse toont in waarom iemand zich anders gedraagt dan je verwacht, en je laat verrassen door de nieuwe inzichten die je dat kan opleveren.Posters en e-Cards
Speciaal voor deze publiekscampagne zijn er posters en e-cards gemaakt.De posters kun je downloaden op autismeweek.nl, de e-cards kun je versturen via boomerang.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten