dinsdag 9 februari 2010

CKV

Begin dit schooljaar kreeg onze zoon te horen dat ze dit jaar voor CKV 6 culturele activiteiten moeten bezoeken. 2 doen ze met school, 4 moeten ze zelf doen.
Natuurlijk had ik meteen allerlei vragen.
Een film in het filmhuis bezoeken? Daar hebben natuurlijk ook al mooie films gedraaid, mag je die ook thuis op DVD bekijken? Dat was natuurlijk niet bekend, zo had ik nog wel meer vragen, waarop hij het antwoord schuldig moest blijven. (Waarom hebben moeders altijd van die lastige vragen?)

Opeens was er paniek in de tent. Hij moest die week een opdracht voor CKV inleveren, een verslag van een activiteit die hij had gedaan. Dat is niet zo mooi, ik dacht dat hij gewoon aan het eind van het jaar er 6 gedaan moest hebben, maar tussendoor hebben ze dus een deadline...
Natuurlijk had hij ook nog geen antwoord op mijn lastige vragen, al kwam er wel in één keer een reader te voorschijn waar ik de meeste antwoorden in vond.

Maar goed, hoe gaan we dat oplossen?
De begeleider van de huiswerkbegeleiding had intussen al een mailtje naar de rugzakbegeleider gestuurd, die weer een mailtje naar de docent had gestuurd, het zou allemaal goed komen.
Maar op de bewuste dag bleek dat de docent haar mail nog niet had gelezen. Gelukkig was ze wel heel relaxt, gedane zaken nemen geen keer. En  ze ging meteen even met hem aan de slag om te kijken welke activiteiten hij zou kunnen gaan doen.
Later heb ik onze zoon nog de opdracht gegeven om te vragen wanneer hij de uitgestelde opdracht moest inleveren zodat die nog voor het komend rapport mee zou tellen.

Inmiddels loopt het wel, maar ik vraag me wel af hoe dat nou zit met al die begeleiding.
Toen onze zoon nog in de brugklas zat, werd er door de huiswerkbegeleiding regelmatig gebeld met een docent over opdrachten, de rugzakbegeleider hield goed alle planning in de gaten. En nu zit hij in de 4e, het jaar waar ons al vanaf het begin is gewaarschuwd, dit is het jaar dat de meeste leerlingen met ASS vastlopen. Heb je als ouder het idee dat de begeleiding maar op z'n gat ligt, en ben je zelf nog steeds allerlei opdrachten aan je kind te geven zodat hij weet wat hij moet doen.

Ik geloof dat ik maar ergens een kamer voor hem ga huren waar hij rustig kan werken. Is goedkoper dan die dure huiswerkbegeleiding. Ben er dan misschien zelf wel drukker mee, maar dan weet je wat er wel en niet gebeurd, en hoef ik me niet bezwaard te voelen om me zelf in te huren uit het PGB!


2 opmerkingen:

  1. Dag Marion,

    Ik ben benieuwd hoe de huiswerkbegeleiding hierop reageert. Ze blijven maar groeien, steeds groter, steeds meer. Maar ook ik zie dat ze lang niet altijd de vinger aan de pols hebben. En van de "groten" wordt best veel verwacht; die kunnen het allemaal best zelf...
    Ik heb gevraagd of ze vaker agenda willen controleren en huiswerk overhoren of nakijken. De paniek is erger dan het uitvoeren van de opdracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ AIC We hebben deze dingen nog niet besproken met de huiswerkbegeleiding. Zij zeggen ook al bijna een jaar dat hij eigenlijk geen begeleiding meer nodig heeft, maar thuis krijgt hij te veel prikkels (vooral van zijn broertje) dus dat was voorlopig nog geen optie. Maar je mag toch verwachten dat zolang je betaald je waar krijgt voor je geld.
    Inmiddels is de directie ook niet meer aansprakelijk voor het kwijtraken van spullen in de garderobe....maar je bent wel verplicht om er je jas op te hangen???
    Zo komt onze zoon vanzelf ook tot het besef dat hij misschien maar beter thuis zijn huiswerk kan maken

    BeantwoordenVerwijderen